Jezik:
slovenski


Splošni pogoji

POGOJI POSLOVANJA IN PODATKI O PODJETJU

DDV ID številka: SI91354072
Zavezanec za DDV: DA
Mati─Źna ┼ítevilka: 3350754000
Direktor: Re┼żek Boris
Osnovni kapital: 93.000,00 EUR
Srg 2008/23549
Subjekt je bil vpisan pri sodi┼í─Źu v Novem mestu, dne 20.6.2008
TRR pri SKB SI56 03153-1000387506
elektronski naslov: gorec@siol.net
Podjetje Dobratrgovina d.o.o. je ─Źlan Gospodarske zbornice Slovenije


Pogoji poslovanja
Zadnja osve┼żitev: 18. marec 2010

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

S spletno stranjo www.dobratrgovina.com upravlja podjetje Dobratrgovina d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ┬╗ponudnik┬ź). Ob registraciji v sistem trgovine, obiskovalec pridobi uporabni┼íko ime, ki je enako naslovu njegove elektronske po┼íte, ter geslo. Uporabni┼íko ime in geslo uporabnika nedvoumno dolo─Źata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje www.dobratrgovina.com , pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
ÔÇó a) identiteto podjetja (ime in sede┼ż podjetja, ┼ítevilka registra),
ÔÇó b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo (e-po┼íta, telefon),
ÔÇó c) bistvene zna─Źilnosti blaga oziroma storitev (vklju─Źno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
ÔÇó d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
ÔÇó e) pogoje dostave izdelka ali izvr┼íitve storitve (na─Źin, kraj in rok dostave),
ÔÇó f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene
ÔÇó g) na─Źin pla─Źila in dostave,
ÔÇó h) ─Źasovno veljavnost ponudbe,
ÔÇó i) rok, v katerem je ┼íe mo┼żno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, ─Źe in koliko stane kupca vra─Źilo izdelka,
ÔÇó j) pojasnilo postopka ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali slu┼żbi za stike s kupci.


Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba www.dobratrgovina.com a┼żurira in spreminja pogosto in hitro.


Na─Źini pla─Źila

Ponudnik omogo─Źa naslednje na─Źine pla─Źila:
ÔÇó z gotovino ob prevzemu
ÔÇó z nakazilom na ra─Źun upravitelja (predra─Źun)
ÔÇó s storitvijo Moneta, ki jo omogo─Źata mobilna operaterja Mobitel
Ponudnik kupcu izda ra─Źun na trajnem mediju, z raz─Źlenjenimi stro┼íki in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, ─Źe je to potrebno in mogo─Źe.
Kupoprodajna pogodba (naro─Źilo) je v elektronski obliki shranjena na stre┼żniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabni┼íkem profilu (Moj profil). Cene

Spletna cena velja za vse ─Źlane www.dobratrgovina.com , uporabnik postane z registracijo v www.dobratrgovina.com . Registracija je mo┼żna tudi med postopkom nakupa. Vse cene vsebujejo DDV, razen ─Źe je izrecno napisano druga─Źe. Cene veljajo v trenutku oddaje naro─Źila in nimajo v naprej dolo─Źene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru pla─Źila z zgoraj navedenimi na─Źini pla─Źila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj a┼żurne in to─Źne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napa─Źen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naro─Źila, bo ponudnik kupcu omogo─Źil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil re┼íitev, ki bo ┼íla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naro─Źilo (kupec prejme elektrinsko sporo─Źilo o statusu Naro─Źilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.


Postopek nakupa

1. Naro─Źilo v ─Źakalni vrsti Po oddaji naro─Źila, kupec prejme obvestilo po elektronski po┼íti, da je naro─Źilo sprejeto v ─Źakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure mo┼żnost preklicati naro─Źilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni iz─Źrpni podatki o statusu in vsebini naro─Źila.
2. Naro─Źilo potrjeno ─îe kupec naro─Źila ne prekli─Źe, gre naro─Źilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naro─Źilo pregleda, preveri dobavljivost naro─Źenih artiklov in naro─Źilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja to─Źnosti dobave pokli─Źe kupca na njegovo kontaktno telefonsko ┼ítevilko. Ob potrditvi naro─Źila ponudnik obvesti kupca po elektronski po┼íti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naro─Źenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odposlano Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpo┼ílje in o tem po elektronski po┼íti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporo─Źilu pou─Źi kupca tudi o politiki vra─Źila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru prito┼żbe.


Pravica do odstopa od nakupa, vra─Źilo blaga


Kupec ima pravico, da v 14 dneh, od prevzema blaga podjetju sporo─Źi, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odlo─Źitev. ┼áteje se, da je sporo─Źilo pravo─Źasno, ─Źe je po┼íiljka oddana v roku. Edini stro┼íek, ki bremeni potro┼ínika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden stro┼íek vra─Źila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporo─Źilu o odstopu. ─îe je potro┼ínik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena pla─Źila. Vra─Źilo pla─Źil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogo─Źe, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporo─Źila o odstopu od pogodbe. ─îe je podjetje zamudilo z vra─Źilom vpla─Źil , mora potro┼íniku poleg zakonitih zamudnih obresti pla─Źati ┼íe eno desetino prejetih pla─Źil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude pri vra─Źilu.


Garancija

Artikli imajo garancijo, ─Źe je tako navedeno na garancijskem listu ali na ra─Źunu. Garancija je veljavna ob upo┼ítevanju navodil na garancijskem listu ter ob predlo┼żitvi ra─Źuna. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na ra─Źunu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. ─îe informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil a┼żurno informacijo.


Uveljavljanje stvarne napake

37. ─Źlen
(1) Prodajalec mora potro┼íniku izro─Źiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.

(2) Napaka je stvarna:

1. ─Źe stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. ─Źe stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. ─Źe stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali mol─Źe dogovorjene oziroma predpisane;
4. ─Źe je prodajalec izro─Źil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen ─Źe je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na obi─Źajno blago enake vrste in ob upo┼ítevanju kakr┼ínihkoli prodajal─Źevih izjav o zna─Źilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z ogla┼íevanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
(4) Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo dolo─Źbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, ─Źe ta zakon ne dolo─Źa druga─Źe.
37.a ─Źlen

(1) Potro┼ínik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, ─Źe o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
(2) Potro┼ínik mora v obvestilu o napaki natan─Źneje opisati napako in prodajalcu omogo─Źiti, da stvar pregleda.
(3) Obvestilo o napaki lahko potro┼ínik prodajalcu sporo─Źi osebno, o ─Źemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga po┼ílje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37.b ─Źlen

(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se poka┼żejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izro─Źena.
(2) ─îe je predmet pogodbe med prodajalcem in potro┼ínikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se poka┼żejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izro─Źena.
(3) ┼áteje se, da je napaka na stvari obstajala ┼że v ─Źasu izro─Źitve, ─Źe se pojavi v roku ┼íest mesecev od izro─Źitve.
37.c ─Źlen

(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

ÔÇô odpravi napako na blagu ali
ÔÇô vrne del pla─Źanega zneska v sorazmerju z napako ali
ÔÇô blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
ÔÇô vrne pla─Źani znesek.
(2) V vsakem primeru ima potro┼ínik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev ┼íkode, zlasti pa povra─Źilo stro┼íkov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prej┼ínjega odstavka tega ─Źlena.
(3) Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.


Vrnjeni artikli

Vrnjeni artikli so artikli, ki so bili na Dobratrgovina d.o.o. vrnjeni in imajo pomanjkljivosti (po┼íkodovana embala┼ża, praske na ohi┼íju, itd.). Tip pomaknjljivosti oziroma stanje artikla je zapisano ob posameznem artiklu in tudi na ra─Źunu.
Zaradi tega je spremenjeno tudi obdobje garancije, ki je ravno tako zapisano ob vsakem artiklu iz kategorije 'Vrnjeni artikli' in tudi navedeno na ra─Źunu.
Artiklov, ki so kategorizirani kot 'Vrnjeni artikli' ni mogo─Źe vrniti in zamenjati za enak, nov artikel brez dopla─Źila, mo┼żna pa je zamenjava za enak ali drug artikel enake vrednosti (ali z dopla─Źilom razlike). V primeru nedelovanja artikla je stranka upravi─Źena do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za vse artikle ali garancijskega popravila.


Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo po┼íiljk je Po┼íta Slovenije in dostavna slu┼żba GLS, vendar si ponudnik pridr┼żuje pravico izbrati drugo dostavno slu┼żbo, ─Źe bo s tem lahko naro─Źilo izpolnil bolj u─Źinkovito.

Ob dostavi kupec prejme obrazec za vra─Źilo artiklov, kjer so navedene dodatne informacije glede pravice vra─Źila blaga ter pogoji in na─Źin izvr┼íitve same pravice. Navedene so vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru prito┼żbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaklju─Źku pogodbe.


Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnolo┼íka in organizacijska sredstva za za┼í─Źito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter pla─Źil.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izklju─Źno za potrebe izpolnitve naro─Źila (po┼íiljanje informativnega gradiva, ponudb, ra─Źunov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepoobla┼í─Źenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, ─Źe temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporo─Źila bodo vsebovala naslednje sestavine:
ÔÇó jasno in nedvoumno bodo ozna─Źena kot oglasna sporo─Źila,
ÔÇó po┼íiljatelj bo jasno razviden,
ÔÇó razli─Źne akcije, promocije in druge tr┼żne tehnike, bodo ozna─Źene kot tak┼íne. Prav tako bodo jasno dolo─Źeni pogoji udele┼żbe v njih,
ÔÇó jasno bo predstavljen na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil,
ÔÇó ┼żeljo uporabnika, da ne ┼żeli prejemati oglasnih sporo─Źil, bo ponudnik izrecno spo┼ítoval.


Mnenja / komentarji uporabnikov
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napi┼íejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogo─Źa, da mnenje napi┼íe katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokon─Źno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli ┼żaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati ─Źasovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vklju─Źno z objavo v oglasih ali drugih marketin┼íkih komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizklju─Źno in ─Źasovno neomejeno prena┼ía na ponudnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporo─Źila bodo jasno razvidna (upo┼ítevajo─Ź starost) in jasno lo─Źena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkori┼í─Źala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izku┼íenj ali ob─Źutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naro─Źila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih star┼íev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najbolj┼íih mo─Źeh trudi zagotoviti a┼żurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogo─Źil odstop od naro─Źila ali zamenjavo naro─Źenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napi┼íejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo o─Źitne neresnice, so zavajajo─Źa ali ┼żaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakr┼ínekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Legenda oznak:
-kompatibilen(na) - nov neoriginalen artikel
-obnovljen(na)-rabljen artikel, ki je strokovno obnovljen v našem podjetju
-originalen(na)-nov artike, originalnega proizvajalca.

Slike so simboli─Źne, oziroma le za la┼żje lociranje iskanega artikla.
Podjetje Dobratrgovina d.o.o. posreduje pri prodaji pnevmatik. Izpolnjeno naro─Źilo bo avtomatsko poslano podjetju Bartog d.o.o., katero Vam pod enakimi pogoji, kot so zapisani na spletni trgovini www.dobratrgovina.com , pnevmatike dostavi. Za celoten postopek dobave in naro─Źila se naro─Źnik lahko obrne na podjetje Bartog d.o.o. na telefon 080 11 42.


Prito┼żbe in spori

Ponudnik spo┼ítuje veljavno zakonodajo o varstvu potro┼ínikov. Ponudnik se po vseh mo─Źeh trudi izpolnjevati svojo dol┼żnost vzpostaviti u─Źinkovit sistem obravnavanja prito┼żb in dolo─Źiti osebo, s katero se, v primeru te┼żav, kupec lahko pove┼że telefonsko ali po elektronski po┼íti. Prito┼żba se odda prek e-po┼ítnega naslova gorec@siol.net . Postopek obravnave prito┼żbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel prito┼żbo, sporo─Źil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obve┼í─Źal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena zna─Źilnost potro┼íni┼íkega spora, vsaj kar zadeva sodno re┼íevanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stro┼íki, ki nastanejo pri re┼íevanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potro┼ínik ne spro┼żi spora pred sodi┼í─Źem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najbolj┼íih mo─Źeh, da se morebitni spori re┼íijo sporazumno.

┼Żelimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!Re┼żek Boris, direktorNazaj
Ali ste videli...:
Uradni partnerji
Sponzorji:
Uradni partnerji